Home » Informații » Medii inteligente » Iluminatul casnic cu LED, integrat în Internetul Tuturor Lucrurilor

Iluminatul casnic cu LED, integrat în Internetul Tuturor Lucrurilor

Internetul Tuturor Lucrurilor

Internetul Tuturor Lucrurilor (IoT) este un concept despre interconectarea de dispozitive informatice identificabile în mod unic integrate în infrastructura de Internet existentă. De obicei, IoT este de așteptat să ofere conectivitate avansată de dispozitive, sisteme și servicii, care merge dincolo de comunicarea mașină-la-mașină (M2M) și acoperă o varietate de protocoale, domenii și aplicații. Interconectarea acestor dispozitive integrate (inclusiv obiecte inteligente) este de așteptat să fie inaugurată în automatizare în aproape toate domeniile, permițând în același timp, de asemenea, aplicații avansate, cum ar fi rețelele inteligente.

Prin lucruri, în IoT, se poate înțelege o varietate de dispozitive, cum ar fi corpurile de iluminat cu LED, implanturile de monitorizare a inimii, transpondere biocip pe animale de fermă, automobile cu senzori încorporați, sau dispozitive de operare de teren care ajuta pompierii la căutare și salvare. Exemple de piață curente includ sisteme termostat inteligente și mașină de spălat/uscătoare care folosesc wifi pentru monitorizare de la distanță.

Un studiu al firmei Frost & Sullivan, Global Homes and Building Industry Outlook 2017, în cadrul programului Homes & Buildings Growth Partnership Service (GPS), arată că iluminatul cu LED a ajuns la o rată de expansiune de peste 10%. Integrarea corpurilor de iluminat casnice cu LED în Internetul Tuturor Lucrurilor, Big Data, analize de date și cloud, va permite dezvoltarea acestei industrii la un nivel al cifrei de afaceri de a,15 miliarde USD în 2017.

„Integrarea de noi tehnologii, precum asistenții vocali virtuali și produsele integrate în IoT, vor stimula creșterea, vor genera noi modele de venituri și vor conduce parteneriate între participanții la domiciliu conectați, furnizori de dispozitive, utilități și giganți tehnologici, cum ar fi Google, Amazon și Apple,” a declarat Anirudh Bhaskaran, analist cercetător principal în domeniul energiei și mediului.

Conform acestui studiu, iluminatul rezidențial cu LED va ajunge la o creștere anuală de 16,7% în 2017, în special datorită adoptării acestui sistem de iluminat în țările din Asia.

Partajează...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *