» » » » San Francisco schimbă iluminatul stradal tradițional cu iluminatul cu LED

San Francisco schimbă iluminatul stradal tradițional cu iluminatul cu LED

postat în: Recomandari, Știri | 0

San Francisco, Golden Gate Bridge

Mulți locuitori din San Francisco se plâng de iluminatul stradal actual. Din cele 45.474 lămpi stradale, multe sunt defecte, arse, sau luminează slab. Autoritățile locale au făcut apel la comisia de specialitate și firma care se ocupă de majoritatea sistemelor publice de iluminat să găsească o soluție. Și astfel s-a ajuns la soluția iluminării stradale cu lămpi cu LED, care va începe să fie pusă în practică de luna viitoare.

Ofertanții de lămpi cu LED trebuie să își trimită oferta Primăriei San Francisco până pe 4 noiembrie. Proiectul prevede instalarea, în următoarele 14 luni, a 18.000 lămpi cu LED.

„Am avut probleme cu finanțarea acestui proiect, dar 4 noiembrie este data stabilită pentru startul acestuia”, a declarat Barbara Hale, directorul general adjunct al comisiei de specialitate. „Suntem într-adevăr nerăbdători să demonstrăm economiile financiare, atât în costuri mai mici de întreținere cât și prin mai puțină energie utilizată prin acest proiect și, de asemenea, străzile vor fi percepute ca mai sigure datorită calității mai bune a luminii.”

Spre deosebire de lămpile cu sodiu care au o durată de viață de 3-5 ani, lămpile cu LED au o durată de viață de 15-20 ani, și consumă cu 50% mai puțină energie, conform afirmațiilor lui Charles Sheehan, purtătorul de cuvânt al comisiei. Comisia intenționează să instaleze și un sistem de monitorizare a rețelei de iluminat public cu LED.

În prezent, peste 10% din luminatul public din toate localitățile din SUA folosește lămpi cu LED.

Partajează...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone

Lasă un Răspuns