» » » Verificarea fiabilității lămpilor cu LED prin teste de îmbătrânire (Aging test)

Verificarea fiabilității lămpilor cu LED prin teste de îmbătrânire (Aging test)

Aging test la Ensola

Testele de îmbătrânire utilizează condiții agravate de căldură, umiditate, oxigen, lumina soarelui, vibrații etc pentru a accelera procesele de îmbătrânire normale ale elementelor. Sunt folosite pentru a ajuta la determinarea efectelor pe termen lung ale nivelurilor așteptate de stres într-un timp mai scurt, de obicei într-un laborator prin metode standard de testare controlate. Sunt folosite pentru a estima durata de viață utilă a unui produs sau durata perioadei de garanție atunci când datele reale despre durata de viață nu sunt disponibile.

Testele de îmbătrânire pentru sistemele de iluminat cu LED sunt importante pentru garantarea fiabilității acestora. Testele de îmbătrânire contribuie la îmbunătățirea performanțelor corpurilor de iluminat cu LED, crescând perioada de utilizare a acestora.

Practic, pe perioada de testare se verifică eventualele defecte ale sistemelor de iluminat cu LED, precum pete întunecate, efecte de pâlpâire, iluminare inegală etc, fiind reparate sau înlăturate din lanțul de fabricație dispozitivele cu astfel de defecte.

Pentru a reduce costurile de producție, unii producători renunta la testele de îmbătrânire, având astfel posibilitatea să ofere produse la prețuri mici dar cu multe defecte ascunse sau chiar vizibile.

Ensola Pro SRL comercializează doar produse de înaltă calitate, certificate CE si RoHS. Folosim teste complexe și complete de testare de îmbătrânire pentru toate sistemele de iluminat LED vândute.

În principal, un test de îmbătrânire este personalizat în funcție de tensiunea de alimentare și frecvența de utilizare/iluminare. O testare poate dura între câteva ore până la o zi, perioadă în care, pe lângă detectarea automată a defectelor, inspectorii examinează manual de mai multe ori sistemele supuse testelor.

Partajează...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone

Lasă un Răspuns