Home » Informații » Medii inteligente » Corpuri de iluminat cu LED pentru decorațiunile exterioare

Corpuri de iluminat cu LED pentru decorațiunile exterioare

Corpuri de iluminat cu LED pentru decorațiunile exterioare

O firmă cu activitate în domeniul remodelării și decorării caselor a publicat recent un studiu privind tendințele actuale în design-ul curților, grădinilor și parcurilor, 2017 Landscape Trends Study.

Studiul oferă o perspectiva asupra celor mai recente tendințe de reamenajare a spațiilor în aer liber. Houzz a constatat că peste trei sferturi din decoratori reamenajează spațiile în aer liber existente, și aproape jumatate din aceștia (45%) instalează sisteme de iluminat exterioare. Sisteme de iluminat în aer liber includ iluminarea aleilor și a drumurilor, proiectoare care se aprind pe timp de noapte, iluminarea piscinelor, etc.

Conform studiului, majoritatea proprietarilor de case de astăzi optează în prezent pentru un iluminat exterior de calitate mai bună. Dintre cei intervievati, 73 la sută din proprietarii de locuințe modernizate au preferaqt iluminatul cu LED-uri, și 46 la sută merg pe un sistem de joasă tensiune. 41 la suta dintre participanți preferă să reamenajeze spațiile exterioare folosind lămpi solare.

Cea mai remarcabilă concluzie a studiului este trendul ascendent al opțiunii pentru iluminatul inteligent. Aproape unul din cinci participanți au declarat că au folosit sau vor folosi sisteme inteligente de iluminat în aer liber care pot fi controlate cu un smartphone, tabletă sau computer.

Aproximativ 40 la suta din proprietarii de locuințe au spus că protecția mediului8 a fost unul din motivele deciziei lor în adoptarea iluminatului exterior cu LED. Pe lângă factorul de mediu luminile cu LED folosesc cu cel puțin 75 la sută mai puțină energie și au o durată de viață de 25 de ori mai mare ca a sistemelor tradiționale de iluminat, conform Departamentului de Energie al SUA. În 2027, dacă LED-urile se generalizează, se poate salva astfel o cantitate de energie electrică produsă de 44 de centrale electrice de mari dimensiuni.

Partajează...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *