Iluminatul LED – un alt mod de viață

ENSOLA, preocupata de cele mai noi tehnologii in iluminatul electric, implementeaza cu succes in societatea  romaneasca sistemul inovativ de iluminat bazat pe TEHNOLOGIA LED.

Comisia Europeana a demarat “Strategia Europa 2020” care prevede, printre altele, indeplinirea obiectivelor in materie de clima si energie dar si inlocuirea in toate tarile membre UE,  pana in anul 2020, a tuturor lampilor conventionale de iluminat electric cu lampi LED.

CE

Iluminatul LED, inovativ si eficient energetic, ofera omului modern un alt mod de viata, ii creste gradul de civilizatie, confortul si calitatea vietii.

Conceptul „iluminare LED” castiga tot mai mult teren. Multi adepti bugeteaza cheltuieli pentru acest domeniu, isi programeaza implementarea iluminatului LED in institutiile lor. Altii pregatesc schimbarea esalonat, in mai multe etape. Lampile conventionale vor deveni curand istorie. Multe state ale lumii au interzis deja fabricarea si comercializatea mai multor tipuri de lampi clasice.

Lipsa de pe piata a lampilor conventionale (unele interzise prin lege, altele urmeaza) va conduce la intelegera mai rapida a fenomenului LED, va accelera trecerea la sistemul revolutionar de iluminat bazat pe tehnologia LED. In urmatorul deceniu Romania va fi iluminata LED intr-o proportie covarsitoare.

 

Autoritatile publice locale au obligatia, conform legilor in vigoare (Legea 230/2006 – Organizarea serviciului de iluminat public), sa asigure iluminatul public in conformitate cu normele si standardele Uniunii Europene.

 

Imbunatatirea calitatii iluminatului prin implementarea iluminatului LED

-ridica gradul de civilizatie, confortul si calitatatea vietii cetatenilor;

-creste gradul de securitate individuala si colectiva in cadrul comunitatii;

-creste gradul de siguranta a circulatiei pietonale si rutiere;

Sistemul  de  iluminat public  din multe  localitati din Romania nu respecta standardele existente in Uniunea Europeana.

 

work smart, be efficient!

 

Partajează...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone